Maatschappelijk kritische kerststalletjes van mevrouw Kohnen

Interessante werken die de maatschappij bekritiseren en inspireren tot reflectie.

MARIA KOHNEN geboren in 1931- inwoner van Viersen Süchteln

Ze is altijd geïnteresseerd geweest in kunst, maar heeft nooit overwogen om zelf kunstenaar te worden. Pas na haar volledige leven als werkende huisvrouw en moeder, in haar welverdiende pensioen, begon ze model te staan. Ze heeft het nodige vakmanschap verworven in cursussen in het familieopleidingscentrum en alles wat ze verder zelf heeft verworven.

Hoe ze de wereld van de wiegen voor zichzelf ontdekte....

Op een dag werd mevrouw Kohnen via een advertentie in de krant bekend met de tentoonstelling Ars KRIPPANA. Ze was zeer onder de indruk van een bezoek en de veelvuldige vertegenwoordiging van de geboorte van Christus.

. . . In 1998 hoorde ze over een wedstrijd.....

het thema "Een schip komt naar ons toe".

realiseerde de kunstenares zich op haar eigen manier en manier....

. . .... en haar eerste kribbe was geboren. . .

Maar niet alleen dat, ze nam de eerste plaats direct in,

dat was het begin van een ongewone nieuwe kribbekunst.

Er zijn veel idyllische, romantische en lichte kerststallen,

ze wilde meer en anders. Haar exposities doen het zonder decoratieve accessoires, wat telt is het statement. Haar zorg is om de aandacht te vestigen op de onrechtvaardigheden van onze wereld, op de mensen in al hun facetten, met al hun sterke punten en ook op fouten. In uw bekroonde wiegjes vindt u altijd beide ... . . goed en kwaad.... helder en donker.... Licht en schaduw . . . Gelardeerd met het prachtige en nogal provocerende idee van een ontmoeting met Jezus in deze tijd.

De kleine kunstwerken worden controversieel besproken, nummer 2 moest zelfs een keer een tentoonstellingslocatie verlaten.

Maar zie zelf, Ars KRIPPANA presenteert 5 sociaal-kritische kribben van de kunstenares Maria Kohnen, uw werken doen u denken .... om er eens goed naar te kijken. . . om zich in te leven in . . . om in jezelf te gaan. . .